Arvomme

 

Karjalaisella vieraanvaraisuudella ja ilolla!
Otamme vastaan kaikki vieraamme ilolla, ja jokainen vieras on meille yhtä tärkeä. Meille tullaan sellaisina kuin ollaan. Noudatamme turvallisen tilan periaatteita ja pidämme huolen, että jokaisella vieraallamme on samanlainen mahdollisuus kokea vieraanvaraisuutemme.

Meillä syödään lähiruokaa.
Ruusulan keittiössä ruoka valmistetaan itse. Reseptit ja ohjeet on saatu äidiltä ja mummeilta, opittu yhdessä keittäen ja paistaen. Pöytäämme katettavan ruuan raaka-aineet tulevat aina mahdollisimman läheltä. Keräämme marjoja ja sieniä myös itse ja nappaamme salaattiaineksia pöytään omasta pihastamme. Pyrimme välttämään kaikenlaista ruokahävikkiä.
Kala ei valitettavasti kuulu keittiössä valmistettaviin annoksiimme emännän kala-allergian takia.

Meillä saa istua hiljaa pimeässä ja katsella tähtiä.
Elämme keskellä hiljaisuutta ja nautimme pihapiirimme kiireettömyydestä. Toivomme, että vieraamme tekevät samoin, viihtyen pohjoisen Saimaan kauneudessa ja hiljaisuudessa.
Sammutamme turhat sähkövalot, ja pidämme sisälämpötilan maltillisena. Leivinuunimme lämpiää usein, lämmittäen koko päätalon. Seuraamme veden kulutusta – emme lotraa.

Polkujamme saa tallata.
Kunnioitamme luontoa ja ympäristöämme, pidämme siitä mahdollisimman hyvää huolta. Olemme istuttaneet pihallemme paljon ruusuja, pioneja ja muita kasveja-voit tuoksutella niitä vapaasti. Lähistöllä on myös polkuja, joita on turvallista kulkea. Pihapiirissämme on paljon lintuja, esimerkiksi pääskysiä ja joutsenia. Kunnioitamme niiden pesimisrauhaa ja pärjäämme yhdessä. Nautimme lintujen laulusta ja aaltojen loiskeesta.

Vastuullisuus on osa yrityksemme arkea.
Olemme sitoutuneet kestävän matkailun periaatteisiin ja rakennamme omaa STF-polkuamme. Teemme päivittäin pieniä vastuullisuustekoja: lajittelemme, mietimme energiankulutusta, huolehdimme ympäristöstämme ja teemme yhteistyötä paikallisten yritysten ja toimijoiden kanssa.

Tulethan meille vain terveenä!
Huolehdimme käsihygieniasta, pidämme erityistä huolta kiinteistömme siisteydestä ja puhtaudesta. Arvostamme, että myös vieraamme toimivat vastuullisesti terveysturvallisuuden osalta.

Lemmikkieläimet eivät valitettavasti voi vierailla Villa Ruusulassa emännän eläinallergian takia.